Zorgteam

diëtisten
kinesisten
psychologen
podologen
verpleegkundigen
handen

Diabetes

Wij bieden je zorg op maat met de bedoeling je beter te leren leven met diabetes en jouw gezondheid en welzijn te verbeteren. Wij begeleiden je bij leefstijlaanpassing die wenselijk is om schommelingen in je bloedsuikerwaarde alsook complicaties op lange termijn te vermijden. Hiervoor zetten de diëtiste en kinesist sámen met jou, naargelang je noden, in op voeding en beweging. Naast een glucometer behoort ook een smarthorloge tot de mogelijkheden om je parameterwaarden te monitoren en je professioneel te coachen. Ook een goede voetzorg is belangrijk. Onze podoloog kan je hier advies in geven. Indien de ziekte je somber maakt of je begeleiding wenst bij gedragsverandering, kan je eveneens bij de psychologe terecht.

Met jouw toestemming gaan wij in overleg met je behandelende arts(en) zodat we samen werken aan de mede door jouw vooropgestelde doelen.

Obesitas

Obesitas of zwaarlijvigheid betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. De 2 voornaamste oorzaken zijn te veel eten en te weinig verbruik van calorieën. In zeldzame gevallen ligt een ziekte aan de basis van het overgewicht, zoals een verminderde werking van de schildklier.

Obesitas en overgewicht verhogen het risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, slaapapneu, leververvetting, artrose, astma…

Wij bieden een multidisciplinaire behandeling wat meer slaagkansen biedt bij de aanpak van obesitas.